Kielentarkistus

Meillä voit tarkistuttaa suomen- ja vieraskieliset tekstisi. Kokeneet kieliammattilaisemme muokkaavat tekstisi selkeäksi ja käyttötarkoitukseensa sopivaksi. Huolehdimme niin yritysviestinnästä (esitteistä, lehdistötiedotteista ja verkkosivuista) kuin akateemisista töistä (tutkielmista, diplomitöistä, lisensiaatintöistä, väitöskirjoista ja tieteellisistä artikkeleista). Jos lähetät tekstin kielentarkistukseen Microsoft Word -muodossa, voimme tehdä korjaukset Jäljitä muutokset -toiminnolla. Tällöin voit itse helposti tarkistaa ja hyväksyä ehdottamamme muutokset.

Painotamme kolmea seikkaa kielenhuoltopalveluissamme:

Syntyperäiset kielenpuhujat

Suomalaiset arvostavat suorapuheista ja tosiasioihin pitäytyvää tekstiä, jonka lauserakenteet ovat usein passiivissa. Esimerkiksi englannin kielessä sen sijaan käytetään aktiivisempaa, lukijaa suoraan puhuttelevaa tyyliä. Sanavalinnoissa taas on otettava huomioon kohderyhmä. Vain syntyperäinen kielenpuhuja ymmärtää kaikki vivahteet. Sujuva teksti auttaa saamaan viestisi perille.

Kohtuullinen hinta

Jos olet mukana liike-elämässä, tiedät, että käytetty kieli vaikuttaa yrityksen imagoon. Viimeistelemätön kieli verkkosivustoissa, lehdistötiedotteissa ja markkinointimateriaalissa ei vakuuta asiakkaita tuotteidesi laadusta ja voi jopa haitata viestisi perillemenoa. Pahimmillaan vaikeaselkoinen kieli voi johtaa kohtalokkaisiin ja kalliisiin väärinkäsityksiin. Akateemisessa maailmassa kielivirheet voivat taas haitata tutkielmien sisällön ymmärtämistä ja vähentää paljon aikaa ja vaivaa vieneen tutkimuksen arvoa.

Syntyperäisen kielenpuhujan tekemä kielentarkistus on edullinen investointi tällaisten tilanteiden varalta. Kielenhuoltajamme korjaa oikeinkirjoituksen, välimerkit, sanojen taivutuksen, yhdyssanat, lauserakenteen sekä tyyli- ja alakohtaiset sanavalinnat. Avustamme myös yritys- tai tuotekohtaisen sanaston sekä tyylioppaiden laatimisessa. Niistä on apua asiakkaille, jotka ymmärtävät yhtenäisen ja virheettömän tekstin arvon.

Nopea toimitus

Notaatio on luotettava kielipalvelujen toimittaja myös silloin, kun aikataulu on tiukka. Reagoimme nopeasti kulloisenkin tarpeen mukaan. Teksti kannattaa tarkistuttaa ennen julkaisemista, vaikka aika olisi kortilla. Sujuva ja vakuuttava teksti tekee hyvän vaikutelman ja palvelee kohdeyleisöä. Yritysmaailmassa tämä säästää rahaa sekä parantaa kannattavuutta ja asiakaspalvelua.

Miten käännös tilataan ja tehdään?

Notaatio Oy

Kalevankatu 28 B 26
00100 Helsinki

+358 9 278 5707  
info@notaatio.fi

Toimiston aukioloajat

Vastaamme puhelintiedusteluihin arkisin 8-17
Käyntiajat arkisin 10-12 ja 14-16
(muina aikoina sopimuksen mukaan)